O veste i-a alarmat pe taximetriștii din România. De acum înainte, clienții vor putea să achite cursele cu cardul, iar această măsură a fost luată tocmai din dorința de a nu rămâne în urma concurenței de la ridesharing. Totuși, nu toți taximetriștii sunt încântați de această veste.
Procesul de digitalizare are un rol important în integrarea plății cu cardul la firmele de taximetrie din Capitală. Pentru a nu rămâne în urma concurenței de la ridesharing, clienții vor putea face plăți electronice pentru cursele dorite. Evident, acestea vor putea fi, în continuare, plătite și cash.
Totuși, nu toți taximetriștii sunt bucuroși să audă despre această inițiativă, preferând, însă, cursele să fie plătite cash, pentru a putea primi și bacșiș. Tranzacția bancară nu ar fi pe gusturile tuturor, motiv pentru care, în momentul în care o persoană comandă un taxi, să aibă pregătiți și bani lichizi.
Aplicația mobilă este funcțională, clientul poate efectua plata electronică, însă, pe stradă, este diferit. Din simplul fapt că, de multe ori, bacșișul i-a ajutat pe taximetriști să își rotunjească veniturile. De exemplu, un taximetrist, care a fost filmat cu camera ascunsă, a mărturisit că poți să mai „ciugulești ceva”, dacă se face plata cash. În urma plății prin aplicație, firma de taximetrie va opri un comision.
”La noi vine cash! Dacă plătește cash mai ciugulești ceva … Cu cardul, ce ciugulești? Mulți se feresc să ia că oprește comison firma noastră”, a spus un taximetrist.
În plus, mai există o problemă pe care o întâmpină taximetriștii. De exemplu, unii dintre angajații firmelor de taximetrie nu știu să folosească un card și nici să le ofere clienților codul QR la finalul unei curse.
Multe companii de taximetrie au și POS, dar și plata cu cardul prin intermediul aplicației. Însă, există angajați care le „ocolesc”.
„Majoritatea companiilor au și POS, au și plata cu cardul prin aplicație. Că unii refuză… Nu contestăm lucrul acesta și nici nu suntem de acord cu el. Nu există pădure fără uscături ca și la noi, în sectorul de transport persoane”, declară Vasile Ștefanescu, președinte COTAR.
Pe de altă parte, însă, taximetriștii care refuză să accepte anumite curse pot fi amendați sau pot rămâne fără atestatul de șofer de taxi, potrivit observatornews.ro.
Vezi și ATENȚIE, ROMÂNI! CE PĂȚEȘTI DACĂ NU PLĂTEȘTI CURSA DE TAXI
Sursă foto: Pixabay